Psoas workshop

Psoas ook wel de spier van de ziel genoemd. De psoasspieren liggen diep in de onderrug, je bekken en je liezen. Als ze gespannen zijn krijg je niet alleen lichamelijk klachten maar raak je ook steeds verder van jezelf vervreemd. Een ontspannen psoas helpt je ook om beter met de uitdagingen van het dagelijks leven om te gaan en dichter bij jezelf te blijven.

Contact maken met je psoas helpt je om heel diep te ontspannen, te aarden, en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Daarom werd de psoas door de oude taoisten ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd. Tijdens de workshop wordt uitgelegd wat er gebeurd als de psoasspier vast komt te zitten en welke klachten je dan kan ervaren. Dit doe ik in samenwerking met Daya massagetherapie. Gabriëlla (eigenaresse van Daya) leert je voelen waar de psoas ligt en technieken die je op jezelf kan toepassen mocht deze spier vast komen te zitten. We oefenen aan de hand van filmpjes en verschillend materiaal hoe we de psoas zelf los kunnen maken. Dit zijn praktische tips die je ook goed thuis kan gebruiken.

Psoas workshop boeken?

Interesse in deze workshop? Vul het contact formulier in en ik neem contact met je op. Dan zullen we samen kijken naar de mogelijkheden.

  Verband tussen omliggende organen

  Naast de psoas wordt er ook aandacht besteed en de omliggende organen en welke voeding kan helpen bij een ontspannen psoas. Er wordt uitgelegd hoe onze genen werken, wat voor invloed de darmen hebben en dat de vertering hier ook een grote rol in speelt. Het lichaam zit ingewikkeld in elkaar. Van onze ouders krijgen wij een genen pakket mee ook wel ons DNA genoemd. Staat ons DNA vast of is het beïnvloedbaar door omgevingsfactoren (gezonde voeding, beweging, stress, opvoeding en gezond emotionele gesteldheid)?

  Ook leg ik uit waarom de vertering zo belangrijk en wat voor invloed onze darmen hebben. De functie van de dunne darm is het verteren van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen uit je voedsel. In de dikke darm wordt het vocht onttrokken en stuwt de voedselbrij verder. Ook de laatste voedingsstoffen worden opgenomen door de dikke darm. Door een slecht vertering kunnen er tekorten ontstaan wat ook weer invloed heeft op de psoas.

  Ontdek ook onze andere workshops

  Workshop Basic

  Workshop Premium

  Workshop Kids Basic